13.01.2009
limonlu ROZA keki...
cumartesi günü, sabah yoga, üstüne yemek ve biraz da alışveriş turundan sonra, akşama da yine dışarıda programımız olduğu için, aradaki zamanı evde geçirmek istedim... dışarıda soğukta geçen bi günün üstüne bi de akşam programı gelirse, eski enerjimi ve motivasyonumu hissedemiyorum artık, ve bi saatten sonra sıcak yatak, yumuşak yorgan hayalleri üstüme çöküp, eğlencem de kalmıyo... hem -sürekli olmasa da- haftasonları evde yayılmak, pineklemek de ayrı güzel...
o gün de öğleden sonram, biraz puzzle (başladım nihayet!!!), biraz televizyon ve biraz da mutfak aktivitesiyle sıcak sıcak evde geçti... ertesi gün de istanbula yeni taşınan bi arkadaşıma gideceğimiz için, hamile bi arkadaşa hazır bişeyler almaktansa ev yapımı bişey götürmek daha iyi olur, hem de denemek istediğim bi tarif için iyi bi fırsat diye düşünüp güzel bi kek yaptım...
aslında işin sonunda küçük küçük iki kekim oldu. ilk defa denediğim bi tarifi, hiç tatmadan götüremeyeceğim için, iki küçük kalıba böldüm keki. hem böylece bi de kısa bi akşamüzeri kestirmesinin sonunda miss gibi kek kokusuyla uyanma fantezimi de gerçekleştirmiş oldum...
kekin tarifini gazetede görmüştüm, sanırım sahrap soysal ın tarifiydi... limonlu roza keki... ismi öyle komik geldi ki, genelde o gazetedeki tariflere pek prim vermem ama (arman kırım ı ayrı tutayım) bunu üşenmedim okudum. kekin isim babası çok kolay tahmin edileceği üzre, pişirildiği o gül şeklindeki silikon kalıp, ama aslında lezzetindeki asıl etken labne peyniri... o yüzden ben defterime ismini labneli, limonlu kek olarak kaydettim... hatta hem dokusu, hem lezzeti hem de kokusu itibariyle pişirilerek yapılan (newyork style) cheesecakelerin üstündeki peynirli kısmı hatırlattığı için cheesecake le alakalı bi isim de verilebilir tabiii.... neyse bu isim mevzuuna daha fazla takılmadan ve lafı daha da dolandırmadan tarifi versem iyi olcak...
ben tarifte çook fazla değişiklik yaptım, yumurtaları ve labneyi yarıya indirdim, margarin yerine sıvıyağ kullandım vs. ama sonuçta daha içime sinen daha az kalorili bi kek oldu, o yüzden de aynen kendi uyguladığım şekliyle veriyorum...
1/2 kutu labne peyniri
1/2 su bardağı mısırözü yağı
2 yumurta
1+1/4 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 tutam tuz
300 gr un
1 limonun kabuğunun rendesi
1/2 limonun suyu
labne peyniri ve yağı krema kıvamına gelecek kadar (3-5dk) çırpıyoruz, üstüne çırpmaya devam ederek sırasıyla teker teker yumurtaları, şekeri, limon suyunu ve kabuğunu, sütü ekliyoruz. un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu ayrı biyerde karıştırıp üstüne eliyoruz... çok az daha karıştırıp önceden 180 derecede ıstılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz... ben ikiye böldüğüm için muffin gibi, 20-25dk da pişti, tek seferde pişirince daha uzun (35-40dk) sürer muhtemelen...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
merhaba,
Çnatayı çok beğendim nerden aldın acaba ?kaç kuruş verdin bu ayrıntıları gizleme lütfen :)
ayy, evet yazmamisim... nine west ten aldim, 89tl... ben de cok begendim, klasik bi model icin iyi bi tasarim di mi... sevgileerrr...
çantan çok hoş, kekinde miss gibi kokuyor:) eline sağlık. bu arada bende puzzle yapmaya ara verdim bir tane şöyle farklı birşey alsam da debelenip dursam :) sevgiler
Nine West'in özellikle ayakkabılarını çok beğenirim ama çantalrı da bir o kadar güzel. Fiyatı da çok iyiymiş, güle güle kullan.
yelizin dediği gibi kekin kokusu neredeyse burnuma geldi, kesinlikle deneyeceğim ama şu diyet bitsin önce. Buarada çanta da çok şık. Güle güle kullan.
sevgili yekiz, missred, guzel yorumlariniza cok tesekkurler... kek ozellikle cheesecake sevenlerin begenecegi bi tarif... sevgiler...
Cantan cok hos gule gule kullan:)
tuguna, tesekkur ederim...
Yorum Gönder