2.06.2009

apar topar...

geçen cuma akşamı arkadaşlarla herzamanki yerimizde buluşup, bol yemeli, bol içmeli ve tabiiki bol sohbetli güzel saatler geçirmiştik... içme düzeyinin ne derece bol olduğunu, ertesi gün öğlen 11.30 da sürüne sürüne yataktan kalkmam ve 12.00 deki dişçi randevuma zar zor yetişmemden anlamıştım zaten... zira hiç huyum değildir o saatlere kadar uyumak...

meğer hatırlamadığım başka kanıtlar da varmış, yemekten sonra gece 01.30 civarı oturduğumuz mütehasıp tatlıcıda siparişimi soran garsona, 'teşekkür ederim ben bikini giyicem' diye cevap vermem ve bir peçeteye pazartesi akşamı O. ve Z. lerde olucam diye imza atmam gibi... Neyse imza kısmını masadakilerin nerdeyse tümü hayal meyal hatırlıyormuş, tek ben değil yani...

dün iş çıkış saatlerinde, birimizin bu imza işini hatırlaması, herkes gider ben gitmezsem olmaz telaşıyla birkaç telefon görüşmesi sonucu, evlerine gideceğimiz arkadaşların bile durumu unutmuş olmasına rağmen apar topar yemekli buluşmamızı gerçekleştirdik...

ne ilginç ki, arkadaşlarımızın apartman komşusu evden catering işine girmiş, meğer evinde her daim güzel ve lezzetli bir menüsü varmış... bizim masamız da son dakka daveti olmasına rağmen onun sayesinde öyle bir donatılmıştı ki... ve daha ilginç ki, yine bu kişi; arkadaşımın ve onun referansıyla da benim nikahta makyajımı yapmıştı... yetenek ve girişimci ruh böyle bişey olmalı... takdir ediyorum... evi teşvikiyede, isteyen olursa numarasını alabilirim...

ben de madem son dakka gayretiyle boyle bi buluşma organize edildi, benim de bi katkim olsun dedim ve işten makul bi saatte eve gidip, çabucak bi tatlı yaptım... bu tatlıyı birkaç sene önce, hem iş hem tatil olsun diyip kış vakti sevgiliyle antalyada 5 yıldızlı bir otelde kaldığımızda yemiş ve resmen dadanmıştık... hem ne zamandır aklımdaydı, malum yaz geldi dondurmayla yenen sütlü tatlıların vaktidir, hem de öyle zahmetsiz ki...

irmik tatlısını bilmeyen pek yoktur ama ben yine de tarifi vereyim, 1 lt süte ( ben %50 yağlı kullandım) 7 yemek kaşığı irmik, 7 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı kakao ve 1 pk vanilya koyup, kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz... sonra ısıya dayanıklı bir kaba döküp, sıcakken küp küp kesiğimiz çikolata parçalarını üstten heryerine saplıyoruz, ama içine gömülmeden birazının üstte kalması görüntü açısından önemli... ben evdeki şu çikolatanın bi de bademli olanını kullandım... çok yerinde bir karar olmuş, çünkü içindeki portakal aroması ve kavrulmuş bademler de tatlıya ayrı bi özellik katmıştı... çikolataları sapladıktan sonra da dolapta biraz soğutuyoruz... taa taaamm... işte bu kadar basit... basit ama işte, bizde herkes, o kadar güzel yemeğin üstüne bile çok beğendi...

güzel bi akşam oldu, üstelik biz de hep daha sık görüşelim, bu kadar yakın oturuyoruz, daha spontan görüşelim diyip dururduk... nihayet becerdik üst üste ve spontan görüşmeyi... umarım devam edebiliriz...

2 yorum:

Zarpandit :) dedi ki...

ben hiiçç irmik tatlısının çikolatalısını denememiştim vay canına:)

kafan iyi iken yaptıklarını görmezden geldim sende oyle yap gitsin :)))

KIRMIZI dedi ki...

bence sen daha da bi guzel yaparsin bunu...
aynen ben de oyle, arada bir olur oyle diyorum ve geciyorum... sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...